då var förr och inte nu

Nu i eftermiddags var jag med mina föräldrar på Sound of music i konserthuset. Himla duktiga barn i von trappfamiljen, men tyckte tyvärr inte hon som spelade Maria var speciellt bra.
Imorgon blir det tåg till Göteborg för att fira nyår med tre fina vänner.

julklappslampa från bodil

...

Vila i frid farfar <3

Vintage fashion

Fick en så himla fin bok i julklapp av mamma. Vintage fashion heter den och den går igenom modet på 1900talet men framförallt från 20-talet till 80-talet. Himla fin läsning vilken kväll som helst.

somrig klänning vid granen

Brukar inte åka in och trängas på mellandagsrean, men det här året blev det faktiskt ett besök på monki, och det är jag glad för. Kom hem med den här blommiga klänningen i ett underbart transparent tyg.
Nu vill jag ju mest ha den jämtjämtjämt. Fast allra helst till bara ben, så ge mig Vår.

Byxprojekt

Här får ni då äntligen se shortsen som jag sydde då vi hade byxprojekt på sömnaden. Första bilden är modeskissen som man ritar upp innan man sätter igång.
Sen är det tyvärr en himla dumt oönskat veck på ena shortssidan som jag måste försöka stryka bort. Annars är jag riktigt nöjd med resultatet i mockaimitation.
<3

fler julklappar till andra

Eftersom jag fått lära mig sticka vantar i skolan så blev det den perfekta julklappen. Så både kusin, mamma och Bodil fick sig ett par. Har inte ens hunnit med att sticka några till mig själv ännu.
<3

julklappar till andra

Några paket jag gav bort igår.
Nu ska jag bara borsta tänderna och sen ska vi åka till farmor och farfar för mera julfirande.
<3

tidig julklapp

För någon helg sen så var mamma och pappa hos mormor och morfar och julstädade. Dammade, skurade golven och bytte gardiner. När dom ändå var igång städade mamma ur skåpen lite också och hittade tre fina plåtburkar som jag fick.
Hur fina är dom inte? En av dom har till och med varit min mormors mor.
<3

Förresten, jag har ett problem. När jag skriver stycken här på bloggen trycks det ändå ihop till en text när jag publicerar inlägget. Någon som vet varför? Väldigt jobbigt att läsa kan jag tycka.

macaroonsdebut

Den tjugoåttonde mars åker jag tillsammans med min textilklass till Pariiis. Ser så himla mycket fram emot det. Att dansa på Paris gator med rödvinsläppar, gå på tygmarknader och äta baguetter och alla sorters ostar.
Sen ska jag givetvis köpa macaroons för första gången. Jag har varit lite nervös för att jag inte ska tycka det är gott, så därför tänkte jag att det passade bra att testbaka och smaka.
Så när jag väl hade kommit hem till uppväxthuset i måndags så satte jag igång.
Inte dom vackraste, men det var himla gott! Jag gjorde hallon och blåbärsmacaroons och hallon blev helt klart bäst, då det smakar mycket mer med hallon.
Här kommer receptet som jag hittade i Sweetnothings kakbok ifall ni vill göra:
100 g skållad mandel
2 1/2 dl florsocker
2 äggvitor
valfri karamellfärg
Mal den skållade mandeln i mandelkvarn. Blanda sedan den malda mandeln med hälften av florsockret. Vispa äggvitorna tills skummet är så hårt att det går att vända bunken upp och ner.
Vänd ner resten av florsockret i äggvitan gradvis under vispning. Fortsätt vispa i ca 5 min tills du fått en fast smet. Tillsätt karamellfärg.
Vänd sedan försiktigt ner mandelmjölet och rör ihop med en gaffel, undvik att vispa för mycket.
Spritsa ut krämen i rundlar stora som femkronor på en plåt med bakplåtspapper. (Jag trodde dom skulle flyta ut, så jag var inte så noga med hur dom såg ut. Men dom flöt inte ut det minsta så det är bra att vara ganska noga med att göra dom fina direkt.
Låt kakorna vila ett tag på plåten, sätt ugnen på 150 grader och baka dom i nedre delen av ugnen i ca 8-10 min.
Dra bakplåtspappret direkt från plåten och låt svalna.
Smörkräm:
100 g rumstempererat smör
1 msk vaniljsocker
2 äggulor
1/2 dl florsocker
2 msk valfri bärsort och pressa genom en sil
karamellfärg
Rör samman smöret med vaniljsocker, florsocker, äggulor och bärpurén som blir så du har pressat ut vätskan ur den, till en slät kräm. Klicka på krämen på en kaka och tryck ihop med ytterligare en.
Klart!
<3

Snowflake

Nu tror jag att jag har fixat de flesta julklapparna, och är riktigt nöjd med de flesta. Så nu blir det julklappsinslagning här hos mig, och samtidigt lyssnar jag på min julspotifylista. Gör det ni också!
Snowflake
<3


nks upphängda julgran

klassisar

En fin bild från 90-talsfesten. Therése, Linnéa, jag och Anny.

dubbi dubbi dubbi dubb dubb doo

Dubbi dubbi dubbi, yeah, yeeaah!
90-talsfest var det i fredags hos min klasskompis Linnéa och hennes pojkvän. Det var hur kul som helst att dansa till gamla mellanstadiedängor och känna 90talsstämning bland filatröjor, mittbenor, stentvättat och hårmaskara.
Jag körde på stil från början av 90talet, Ebba och Didrikstuk, Therése på andra bilden också. Annars var det mest slutet av 90talet som folk hade tagit fasta på då dom klädde sig.

tomten jag vill ha

Ett Alfapet, en kaninlampa, bilderboken the circus. Sen gärna en resa till USA igen.
<3

jul är fint

'
I lördags var jag på Beckmans julmarknad, på östermalm. Brukar vanligtvis aldrig vara där i krokarna så därför var det extra kul att titta i skyltfönsterna på väg mot marknaden.
När jag såg det här underbara karusellfönstret så var jag helt enkelt tvungen att springa in i affären och kolla vad dom hade för fint. Var en jättefin leksaks/inredningsaffär som bland annat sålde fat/kanna/kopp-lampor. Har sett sådana förut på bild, och dom är ju så himla fina. Funderar på om det är något jag ska försöka mig på, kan ju bara tänka mig vad dom här kostar i butiken.
<3

lovelovelove

nyinhandlade skor i fejkfejkfejk. Gillagillagilla!

Lilla Lovis



Nu glöggar jag och Bodil hos Petter. Snart ska vi till Marie Laveau och se på lilla Lovis som ska spela där. Hon är så bra, så bra.

<3

skyltning som den borde va

NKs julskyltning är allt bra fin. Såhär borde alla affärer anstränga sig så skyltsöndag kan vara skyltsöndag på riktigt.
Pappa köpte ett kanderat äpple till mig för första gången i helgen. Det var inte alls speciellt gott, fast att det ser så härligt ut när folk äter det. Knäckäpple är nog mycket bättre. Förresten fick jag veta idag i skolan att en kanderadmandel innehåller 3 sockerbitar. Yey sockerkick!

lenast i världen

Blå sammetstights sydda på en kvart, på tyg som gick på 150 kr. Likadana finns att köpa på AA för 500, ovärt!
Bilden gör dom inte riktigt rättvisa, men man ser nog ungefär rätt färg på den matchande rosetten i håret. Dom är i alla fall helt underbara att glida omkring i, och just nu vill jag mest bara köpa sånt här tyg i olika färger och sy en massa tights.
Imorgon tar jag bussen till Stockholm igen, fest, bio och julmarknad står på schemat.
<3

My double

Här ser ni min bästabästa födelsedagspresent, en ställbar provdocka. (Det är min roomie Marre som stryker runt i bakgrunden.)
Idag har vi haft sömnad igen och jag har tagit en liten paus i mitt shortsprojekt och sytt något jag velat ha ett tag. Finns att köpa på AA för 500 kanske. Tur att man kan sy säger jag bara, för 500 kan bli 150. Imorgon får ni se vad jag pratar om.
<3

vinterlandskap

Lite såhär kan det se ut vid min skola en fin vinterdag. Det första är huset där vi textilare håller hus och skapar massa.
Just nu är det byxor som sys i vår klass. Jag gör ett par shorts i fakemocka. Ni får som vanligt se när dom är klara.
<3

för allting annat verkar redan gjort

Jag har en tavelvägg på mitt rum som fylls på ständigt. Just nu finns där Håkan, Audrey Hepburn, italienska balkonger, min katt Disa, Andy Warholtavla, och en bild på mig. För tavlan som jag har tagit ett eget kort på är från min krokilärare Bengt.
Sista lektionen för nån vecka sen så frågade vi honom ifall inte han kunde måla av oss i gruppen. Så det gjorde han. Älskar verkligen hur han målar.
Det var dessutom en himla tur att jag fick just den här ramen av Bodil idag i paketkalendern.

STHLM

1.mamma och pappa 2. inslaget pubhus (frågade pappa om inte han kunde pynta vårt hus så) 3. bror Linus med katta 4. matmat 5. paketöppning 6. vackra Stockholm (utsikt skeppsholmen).
Har haft långhelg i Stockholm. Mamma och pappa kom upp för att fira min födelsedag en helg försent så en massa har hunnits med.
Vi har varit på moderna museet och på en rättvisare julmarknad. Vi har fikat, ätit och fikat igen. Och på fredagen var vi på bästaste Queenmusikalen på Circus. Den var så bra, så bra. Vill se den igen!
<3

RSS 2.0