maskerad med tema F




Såhär kan man vara utklädd när det är maskerad med tema F. Flusvamp, fågelbo, fantomen, frida kahlo, femtiotalare, farao, får, fiskben, fastighetsmäklare, findus.

Min klass är bäst <3

om du var min skulle du heta tryffel


När Anny och Sandra skulle fotas idag så var vi på en ostgård som ligger här i närheten. Där finns nämligen ett uterum med gamla soffor och franslampor som passade perfekt för deras kjolstilar. Fast det bästa med stället är att det finns massa fina djur där som egentligen mest skulle vilja bo hos mig.
Den här superfina dvärgväduren ville jag verkligen ha ungefär hur mycket som helst.

<3

photoshot igen!




Imorgon ska vi har kjolredovisning för det är vår sista textillektion den här perioden. Så det blev fotografering ute i kylan idag med duktiga Therese.

hon har bytt höghusen, mot champagnen

Förra helgen så blev det Stockholmshelg. På fredagen var vi på fotografiska och lite andra utställningar, och sen blev det förfest hos Linnéa och utgång på gayklubb. Väldigt lyckade kväll efter allt.


Camilla och Alva på väg till Linnéa. Innan vi fastnar i en hiss och måste hoppa dödshoppet ut ur uppbänd dörr. Jag har aldrig vetat innan att jag skulle tycka det var så faslans obehagligt att vara fast i en hiss.

Min roomie Martina och hennes finfina klänning.

Linnéa har en slajmkropp och är den bästa jag vet på att dansa härligt. Här trixar hon mest bara.

Istället för att sjunga singstar och sånt så dansade vi till musikvideos, härmade efter. Allt från Beyoncé till Spice girls. Kulkul var det! Här ser det ut att vara Lady Gaga.

Dagen efterfikande, lagom hängiga.


Ikväll har det varit drama här på folkisen. FinaMartina har skadat foten och åkt till akuten och sytt den. Läskigt läskigt! Tur att man har Therese som är tapper och inte så vek som jag och Camilla. Svimvarning av blod!
Nu vill jag bara att min roomie ska komma hem och skratta igen.


Imorgon blir det i alla fall kul, för då kommer för första gången nån och hälsar på mig, och det är ingen mindre än min favvo Bodil. Då blir det fest! Yey!

PS. Håkans album är så himlahimla bra. <3

kjol efter dina mått


Senaste uppgiften i skolan var att sy en kjol. Här har ni min mörkgröna hängselkjol, som dessutom får vara med i kollektionen.

hej elsa!


nittonde





1&2 nya kläder till kollektionen, 3. min syplats, 4. inspirationsvägg

Lite dåliga kort som ni får nöja er med tills vidare.

tjugoåttaårspresent

För en månad sen minus två dagar fyllde min storebror 28 år. Så i fredags, ganska så försenat, så fick han sin födelsedagspresent.


En suddig bild på tavlan jag målade till honom. På ett ungefär ser hans balkong ut såhär på sommaren, men nu ska lägenheten säljas. En minnestavla nästan.

<3

pics

Lite senare ikväll kommer det upp lite bilder på nya grejer jag sytt till kollektionen. Så länge får ni nöja er med kläder ni redan sett men nya foton.






<3

GillaGillaGilla!

Nu i fredags kom äntligen kollektionerna upp på Ikeagarderob.se. Så nu finns mitt bidrag till beskådning, och ni får himla gärna gilla den varje dag, då blir jag jätteglad.
Ju fler gillningsklick jag får detso mer växer min annons.

På fredag ska juryn ha bestämt vilka 25 som går vidare till garderobmässan på biblioteksgatan i Stockholm.

http://www.ikeagarderob.se/83

Nu ska jag gå till sysalen och fortsätta med fler plagg till kollektionen.

Håll tummarna! <3


saknade te havs

Imorgon ska jag på studiebesök med klassen. Vi ska till fotografiska och se utställningen fashion, och sen ska vi också till massa smågallerier och titta.
Efter det så blir det sumpan och det stora tyglagret som vi får gå in på med våra skolkort. Sist vi var där så blev alla helt extatiska över att det var så otroligt stort. Jag blev helt skakig och kunde inte tänka klart. Haha!

Här får ni två bilder på ett ställe ni måste besöka om ni är i Växjötrakten på sommaren en söndag. Östregård heter det och är en stor loppis, både utomhus och inomhus och man skulle lätt kunna gå där en hel dag och titta på allt fint.





<3


"vi hade inte räknat med att ni skulle va så många"


Ett förkläde som jag sydde nån av dom första veckorna på skolan

Har ju som sagt uppdaterat ikeasidan ungefär hundra gånger idag. Sen ikväll så kom ett meddelande upp på sidan att deras mailbox svämmade över i söndags med bidrag. 369 stycken rättare sagt. Så den crashade och bidragen kommer inte komma upp fören på fredag.
Så himla jobbigt att behöva vänta ännu längre!

Men en bra sak idag är att min Håkanskiva kom. Fin rakt igenom!

<3

fredag,lördag

Här kommer en liten helgresumé.

I fredags så blev det Stockholm efter skolan. Jag mötte upp Bodil för en fika och lite senare blev det bio. Såg i Rymden finns inga känslor. Blev helt kär i Bill!
Sen promenerade vi bort till Medis för att titta på le kid och Pipettes, och dricka lite öl.

Jag & bodil och mitt nya läppstift "dare" från make up store

På lördagen körde jag och min bror till Bohuslän för att överraska min morbror som fyllde fyrtio för mer än ett år sen, men aldrig hade någon födelsedagsfest som han lovat. Så vi fixade festen åt honom.
Massor med god mat, musiktävlingar, dans och skratt. Sen lite lek med mina småkusiner och deras två kattungar.



1. bilkort 2. förrättspaj med chevré och valnötter 3. kusinkort, emma,sofia,maja,ellen


Sitter här i skolan och uppdaterar ikeasidan var femte minut. Idag ska nämligen allas bidrag komma upp på sidan, och jag blir galen av nervositet om jag måste vänta länge till. Iih!

<3


majamajamajamaja

Tänkte ni kanske vill veta vem som skriver den här bloggen, eller det får ni i vilket fall.



Maja heter jag och bor utanför Norrtälje där jag går på Väddö folkhögskola. Här läser jag en grundutbildning i textil med sjutton underbara klasskompisar under ett år.
Att sy är min favoritgrej, fast sen tycker jag massa om att hänga på fik hela eftermiddagar eller att bara göra det som faller en in. Utflykter, resor och sånt är bäst!

Jag kommer från en by utanför Växjö, där min katt fortfarande bor. Djur är det finaste jag vet, och jag är självklart vegetarian och djurrättskämpe.

Här på bloggen kommer saker jag har gjort komma upp, men också min helt vanliga vardag på ett internat på vischan.

<3 

photoshoot

Hela dagen idag så har det varit kollektionsfotografering. Jag var nere vid hamnen och modellade, med martina som fotograf och elin och sandra som assistenter. När man sitter i baddräkt på en båt känner man verkligen hur kalla oktobervindarna är. Vi fick en hel del bra bilder, som ni får se den 13 då det släpps på ikeagarderobsidan.
Efter lunchen så fotade jag Martina uppe i ateljen, blev hur bra som helst. Jag målade till och med på henne.





Lite smygbilder från fotograferingen, men den 13 som sagt.

<3

vantarna på

I måndags tog jag bussen till Stockholm direkt efter skolan för att träffa min kusin som hälsade på från Gran Canaria. Hon tyckte det var helt fruktansvärt kallt i Sverige och hade femdubbla tröjor.
Fast jag tycker också det är helt hemskt kallt, och har dessutom hört att det ska bli kallaste vintern på jag vet inte hur många år. Var det inte det förra vintern kan man ju då fråga sig? Huh!

Karin som min kusin heter var här med sin pojkvän, så vi mötte upp mina bröder och en flickvän och sen bar det av till Söder och restaurang Pelikan för lite svensk husmanskost.
Jag åt en helt underbar kronärtskocka med karl-johansvampstuvning i.



Det blir inte alltid bra kort då kypare ska ta, så då är det bäst man knäpper eget på kusinen.

Nästa gång jag träffar min kusin kan man ju hoppas att det blir hemma hos henne.

<3


rosavit glasyr

Häromveckan, eller snarare när jag var ganska så nyinflyttad här ute på Väddö så fyllde minstingen i klassen år. Så vi andra fixade och donade dagen innan med paketinslagning och såklart bakning.

Det blev cupcakes. Faktiskt första gången jag gjorde det.




Kanske inte världens finaste, men hur goda som helst blev dom.

Nu ska jag åka till Stockholm och köpa tyg, dricka öl och supa in stadsluften.

<3

RSS 2.0