kanske som när du blir kär

I helgen har jag varit i Stockholm och firat min mammas 55årsdag. Så i söndags promenerade vi ut på djurgården och gick på Liljevalchs vårsalong, och det tycker jag att alla borde göra.
Här är en helt underbar paljettskapelse, som Sara Mirzajanzadeh har gjort. En sån här fondvägg skulle va helt perfekt i min framtida lägenhet.
En kul tavla som föreställer ett finare stureplan. Hur härligt vore det inte med grönare städer, inte bara i parker.
Målad av Nils Wåhlin.
Kul dekal av Per Olsson.
Virkad kulspruta av Tova Fransson.
Tänkvärt broderi av Riita Vainionpää.
Här kan man läsa mer om verken på vårsalongen, men är ni i Stockholm, gå diit!

Världens bästa sambo

V
Världens finaste sambo klär ut sig till fiskben när det är F-maskerad. Hon smsar "frukosten är klar", på helgen. När hon vet att jag är lite nere så ger hon mig alla mina favoritlakritsar från gott & blandatpåsen, och skriver gulliga lappar. Hon kan ge en presenter när man minst anar det, och skickar alltid härliga brev till sina vänner. Hon har ett läskigt örhänge med en bebis som heter Olof, men jag gillar henne.
Martina heter hon, och hennes blogg hittar ni här.
<3

klänningsprojekt

Just nu har vi ju klänningsprojekt, och här är vad jag hunnit med hittills. Färgen stämmer inte riktigt, är lite mer åt det rosa hållet, även om jag nästan önskar att det vore denna färgen.
Nu har jag precis varit och tränat, ska springa midnattsloppet med Johan i sommar. Så det gäller att börja i tid.
Börjar vid elva idag, och då blir det till att fålla upp klänningen och sen är det nästan klar.

världens finaste

Eftersom ryggsäcken jag spanat in och skulle köpa helt plötsligt tog slut så fick jag sy mig en istället. Och hur bra blev inte det, är mycket nöjd med resultatet. Vill mest alltid strosa runt i min rygga nu.

Luggad

Ni har fått stå ut med mycket dåliga mobilbilder på sistone, och fler blir det tyvärr.
Har inte direkt varit min lyckodag idag, och jag borde nog ha tagit utspillandet av ett vinglas på morgonen som ett tecken på att sova vidare. Min kamera är sönder, eller rättare sagt objektivet. Känns jättebra att leta efter 3000 kronor nånstans som inte finns. Hjälphjälphjälp vad allt går dåligt.
Men en lugg har jag klippt mig i alla fall.
pusspusspuss

Everybody loves textile, don't they?!

Det är ju nästan helt knäppt att man kan skapa nåt såhär vackert utifrån mögel. För det är nämligen det som är inspirationen till denna fina ljusinstallation som Karin Sandqvist har gjort.
I fredags så var jag inne i Stockholm med mina fina väddötjejer och fikade och handlade tyg, och så passade vi då på att gå på Borås utställning "Everybody loves textile, don't they" med temat "unbeautiful textile".
När vi väl var färdiga med handlandet så satte jag mig i gamla stan med Samul, Sandra och Sara och drack lite öl innan sista bussen till Väddö gick.
Bra fredag trots massa beslutsångest!

vem lämnade vem?

Jag gillar inte känslan av att man gör rätt men att det känns fel. Just så känns det ikväll, och jag känner mig tröttare än nånsin på att bo mitt ute i ingenstans.

photo booth

En helt vanlig rosettfrisyr

tips från terre

Therese la upp den här helt underbara bilden som Sandra Freij har tagit. Blir man inte inspirerad eller, och extremt sugen på sommar?

han har öppnat pärleporten, så att jag kan komma in.

Jag hade en så oväntat bra helg. Mina kära jobbvänner från Stockholm, Sofie och Samuel kom till mig på lördag eftermiddag ganska så spontant. Så skulle det bli utgång och grejer på båten, så vi laddade med rödvin och fetapaj. Men väl på väg till båten visar det sig att den är stängd. För första gången!
Så det var bara att traska hem.
På söndagen så blev det pizza som är den bästa söndagsmaten, och efter att S & S åkt hem igen så var det dags för manskör på skolan. Fy bubblan var det kan vara fint när det står ett knippe pensionärer på scen och klämmer i allt dom har i låtar som "Sailing" och "Som en bro över mörka vatten".
<3

kroki

Några bilder från förra terminen då jag målade kroki (nakenmålning). Nu ska jag iväg och träna, och efter lunchen blir det denna terminens första krokilektion. Då tänkte jag ta och fråga om jag får skippa kolet och köra med akvarellpennor istället.

sisters

Nu är jag med i en designtävling igen, den här gången för Sisters. Det är klänningen några inlägg ner som är mitt bidrag. Femton vinnare kommer väljas som får designa varsitt plagg åt sisters vårkollektion.
Vad jag har förstått så går röstningen till så att man taggar sig själv i mitt bidrag på facebook och "likear" den, fast sen är det en jury med i spelet också.
Men i vilket fall vore det kul om ni kollar in mitt bidrag.
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=118928194847675&set=t.1036661834
<3

i gbgregn

Åh vad jag älskar när det känns som att allt helt plötsligt faller på plats och löser sig. Då spelar det faktiskt ingen roll att jag nästan inte sov någonting inatt.

vad jag har pysslat med sen i måndags

Har sytt mig en ny favoritklänning i blått transparent tyg på några dagar. <3

min och marres hall

I ett av mina paket i paketkalendern jag fick av Bodil låg det en sån här fin vimpel. Det roliga med det är att jag och Martina har pratat längelänge om att vi borde ha en sån i vår hall, men i tyg, och har därför sparat allt vårt spilltyg. Fast inte har det blivit av nåt med det.
Så det var liksom det perfekta paketet.
Dom fina planscherna köpte vi när vi var på fotografiska på studiebesök förresten.
<3

such a perfect day

Det här är det som jag sysslat med dom senaste dagarna. Mönsterkonstruktion för ett liv (överdel alltså). Är verkligen himla skönt att ha börjat skolan igen. Att få en påminnelse om hur mycket jag faktiskt tycker om just det här, skapa saker hela dagarna.
Saker som har hänt under min första vecka är annars att jag börjat gå på en detoxkur, som jag också hunnit sluta med redan efter ett dygn då jag bara ville tugga tugga. Hade tänkt bli fri från salt och slaggprodukter i magen, men det var nog inte min grej det där med flytande föda.
Sen har vårt vatten försvunnit också, i hela bygget. Martina och jag var nyss borta hos Therése i våra nattlinnen och morgonrockar med tandborstar i fickorna. Hon hade i alla fall en flaska med vatten vi kunde skölja munnarna med.
<3

finaste


mitt hemma

Ser verkligen fram emot imorgon. När jag väl är tillbaka på Väddö, och har kånkat klart på all min packning. När jag har kramat min roomie Martina igen, och alla andra bra i klassen.
Längtar efter att sova mellan mina egna lakan, i ett rum fullt med mina grejer. Håkan tittar ner på mig från väggen som han ska, och på golvet står mina favoritskor.
Godnatt <3


Martina med lite skola i bakgrunden

Håkan + Hoff = sant

Ni måste verkligen kolla in det här. Så himla fint, Hoffmaestro spelar Håkans låt. Två favoriter på en gång.

May the force be with you

Är helt star warsfrälst sen igår då jag var iväg på star warsmarathon i bandhagen. Vill mest bara titta på star wars nu hela tiden, och köpa star warsskor och hela köret.
Fast istället ska jag iväg och öla nånstans nära götgatsbacken med lite fina människor.
Mina finingar från nyår

Årsresumé

Januari
Året började med att jag var ganska så nyhemflyttad till Sverige. Levde på Norgepengar och drev runt i Växjö. Hängde mest bara hos Oet hela tiden och åkte massa skridskor och annat vintrigt.
Så var jag i Göteborg några dagar och såg Depeche Mode med Linnéa. Himmel!
Februari
I februari bjöd jag mamma på en dag i Malmö där vi åt indiskt och shoppade second hand.
Så var jag på jobbintervju på ett apotek i Solna och fick jobbet. Pussade världens bästa katt extra mycket för jag blev ju tvungen att flytta. Fast oj vad jag längtat efter att leva mitt liv i Stockholm.
Mars
Flyttade till Tallkrogen i mars tillsammans med Bodil. Vi delade ett rum i ett hus tillsammans med tre killar. Livet var mest en fest hela tiden.
Jag hängde en hel del med min bror Johan, bowlade och firade våffeldagen. Sen var äntligen Hoffmaestrokonserten på Annexet också.
April
April kom och snön försvann äntligen, och vad välkomnat det var med soliga dagar. Jag åkte båt, åt glass och annat vårigt. Första grillningen för året blev det också.
En dag var jag, Bodil och Linus och demonstrerade mot primatförsöken som SMI utför.
Sydde, ritade och fipplade en massa med en ansökning till en folkhögskola, och firade när den äntligen var inskickad.
Maj
Den första maj flyttade jag och Bodil till finaste lägenheten i Bagarmossen. Lycka!
Våra gamla roomies flyttade norrut, fast bara till en annan Stockholmsförort. Så jag och Bodil kokade tre kilo potatis och gjorde potatissallad som flyttgröt. Sen drack vi Margarithas hela natten.
En helg var det Djurens rätts årsmöte i Karlstad. Det passade perfekt eftersom min vän Anno bor där, och Sara kom dit.
Jag fick brevet jag väntat på, från skolan jag sökt. Och herrejesus, jag kom in!
Juni
I juni blev det sommar på riktigt. Min familj var i Stockholm så vi var ute på Waldermarsudde i solen, fikade och var på Rosendals trädgård.
Parkteater, Hästpojken på grönan och midsommar ute i Stockholms skärgård var annat som hände.
Juli
I juli var det dags för Andreas Grega på Grönan. Stina fyllde år och ställde till med det stora muffinsbaket med tillhörande fest.
Det var ungefär hur varmt som helst hela tiden, vilket ledde till att man mest ville ligga i blöt hela tiden. Många, många bad blev det.
Augusti
Sista månaden i lägenheten ställde jag till med fest med jobbisar, och jag ville mest bo på vår balkong.
Min sista Stockholmsdag blev det grönanhäng, då också med jobbisarna.
Så mitt i Augusti packade jag bilen och åkte till Väddö med flyttlådor och allt. Flyttade in med en blond Martina i en liten tvårummare på folkhögskolan.
September
I september köade jag och Bodil utanför Beyond Retro i Zinken för att kunna köpa Niotillfem-Sandras kläder. Vi var på en demo i Sölvesborg med Linus för att demonstrera mot minkfarmerna. (Läste förresten i grön ungdoms tidning att det ska röstas om minkfarmerna i Riksdagen i vår).
Var på grönan och såg Hoffmaestro, och tror nästan aldrig jag trängts med så mycket människor.
Oktober
Sydde mest hela tiden och var med i en ikeatävling där man skulle designa en kollektion. Var på studiebesök på fotografiska med klassen, som jag senare på kvällen dansade tillsammans med på gayklubb.
Var utklädd till en flugsvamp på en Fmaskerad.
Oktober slutade med ett efterlängtat höstlov, då jag började med att åka till Malmö och träffa mitt älskade familjen Actuallygäng. Badade nakna på kallbadhuset och spelade in nattliga filmer på malmös gator.
November

Fick mängder med pengar från Norge och köpte mig både en macdator och nya glajjor. Drack rödvin hemma hos Stina och en dag hade jag och Martina likadana kläder på oss.
Vaknade den 25 november av att mina klassisar stod vid min säng och sjöng. Fick fina koppar av dom och blev bjuden på pannkakstårta.
Var på ett dagis en kväll och såg P spela, och till slut så gick även jag och Bodil upp och rev av en av våra gamla bandlåtar.
December
December kom och jag och Bodil bytte paketkalendrar med varandra. Jag såg alla avsnitt av julkalendern, och var på 90talsfest. Lärde mig sticka vantar och extrajobbade lite på apoteket. Dansade till lilla Lovis på Marie Leveau.
Firade jul som vanligt med min familj och släkt, och träffade farfar för sista gången.
Det nya året firades in tillsammans med tjejerna i mitt föredetta band i ett blåsigt Göteborg.
<3

jag ser himmel och moln

Sommar <3

julklapp

Av Stina fick jag fina vintagesaker, ett sykit och några fina knappar.

RSS 2.0