Au Revoir

Om en timma sitter jag på bussen till Stockholm. Där ska jag hem till Anny för att sova några timmar innan jag och min klass tar bussen till Skavsta och flyget till Paris. Är så himla himla pepp på det här resan.
En vecka är vi iväg, först blir det 4 dagar med studiebesök med skolan, vi ska till tygmässor och modeutställningar och annat. Sen från och med torsdag är det fritt, då ska jag härja runt med mina dreamgirls. Besöka Monets trädgård och låtsas att jag är Linnéa i målarens trädgård tillsammans med Martina, Picknicka utanför Versailles, dricka rödvin och spana mot Eiffeltornet. Strosa runt i Montemarte och Marais och gå in i alla second handaffärer.
Detta kommer helt enkelt bli en så himla fin resa.
<3

mer om boken med stort B

Min roomie Marre kommenterade på förra inlägget genom att skriva sitt favoritcitat från "Tillsammans är man mindre ensam". Därför tänkte jag dela med mig av texten från två av alla nedvikningar jag gjort medan jag läst.


våfflor och boktips

Idag är det våffeldagen och jag hoppas innerligt att vi får våfflor på vårt gofika nu vid tio.
Men egentligen vill jag prata om något helt annat, om världen bästa bok till exempel.

Tillsammans är man mindre ensam av Anna Gavalda

Jag har sett filmen tidigare med favoriten Audrey Tautou i huvudrollen, men boken var ju såklart ännu ännu bättre. Jag ville verkligen inte att den någonsin skulle ta slut, men bra böcker tar ju alltid slut för snabbt.
Min nya kärlek är numera Franck, och Camille för den delen också. Jaa, ni måste helt enkelt bara ta och läsa världens finaste bok som utspelar sig i Paris och är skriven så vackert så man nästan tror att det är poesi.
<3

och nu då

Idag skickade jag in mina arbetsprover till konstfack. Så himla skönt!
Men nu känns det nästan lite tomt, har haft dom i huvudet i mer än två månader. Dom har orsakat många sömnlösa nätter, panikkänslor och ångest. Fast då och då har jag också tänkt, fy tusan vad bra det här blev.
(Nu har jag ju bara sådär sjuttioelva andra skolor som jag ska kämpa med arbetsprover till, en månad kvar.)
Eftersom det är inskickat så kan ni i alla fall få se min klänning jag sydde av tyget jag vävde. Väven som jag visade för någon vecka sen.
Kan inte riktigt smälta hur coolt det faktiskt är att jag kommer strosa runt i en klänning i vår som jag inte bara har sytt, utan faktiskt vävt tyget till helt själv också.

tygtryck

Förra veckan hade vi några dagar med screentryck. Jag tryckte bland annat detta babuskamönster som jag ritade upp. Det ska bli en gardin i mitt rum.

folk med svar på tal borde få pris


vårkänsla är den bästa känslan


Dagar då man hinner med precis det man planerat är så värda. Klockan är bara tio och jag har för en gång skull inte ångest för att gå och lägga mig och tänka att mina arbetsprover inte kommer bli klara. För det kommer dom.
I måndags blev jag förresten faster till en liten Isak. Hur fint?

raaimat

Jag har haft sportlov! Det tycker jag förklarar och reder upp alla orosmoln om varför jag inte bloggat på ett tag.
Mitt lov började med att jag och mina bästa jobbisar, Sofie, Niklas och Samuel hyrde en statoilbil och körde till Växjö. Eftersom både jag och Samuel kommer därifrån så var vi ju tvugna att visa staden och dess rika uteliv.
Niklas och Sofie blev både förundrade, förfärade och förälskade i staden.
Jag hade inte med mig någon kamera, eftersom den är sönder. Men här är en mobilbild på Sofies vin. Det var bara jag (och martina som fick ett mms) som underhölls något otroligt av att hon köpte Raimat som är känt som Änglagårdvin. Jag ville att vi skulle köpa 12 flaskor.
Godnatt

RSS 2.0