lilablåttgrått




Två pics från när jag precis börjat på min provbit på väven. Nu två veckor senare så är den tre meter lång och färdig. Ska bara fålla upp dom fyra kökshanddukarna som det ska bli.

Stressad till tusen

Är så himla stressad. Syr, syr, sover och syr återigen.
I måndags fick vi reda på att Ikea har anordnat en modetävling där man ska skicka in en kollektion med något man skapat. Den ska vara inne senast den 10 oktober med bilder och hela köret. Så nu jävlar är det action i sysalen här på skolan.
Nästan alla i min klass ska vara med med olika kollektioner, det är så kul. Alla är så himlans duktiga!

Jag har hittills sytt en kappa, en klänning och tagit en kjol jag sytt sen innan. Så i helgen då jag är i Stockholm blir det till att handla mer tyger. Bilder får ni inte fören allt är inskickat och klart.


Bild på mig och Martina min roomie. Står och blandar lite briljantröd färg för att färga tyg.

<3

Här är en länk om tävlingen förresten.  Nån som kanske vill vara med?


hösthösthöst

Har haft en välbehövlig lugn helg ute på Väddö. Sconesfrukostar, harry potterlyssnande, sova länge-länge-länge, måla, pyssla och fippla med allt som behövdes.

Jag tänkte ta och skriva ett "hej det här är jag- inlägg", eftersom det här är en ny blogg och det kanske är nån som inte känner mig som börjar läsa. Men just nu får jag inte igång mitt internet på min dator, så det får dröja lite. 

Nu ska jag gå upp i sysalen och fortsätta med min kavaj.
 

Regeringsskifte, ja tack!

Vid klockan sex på lördagmorgonen skulle jag befinna mig på en buss vid gullmarsplan. Det var nämligen demonstation i Sölvesborg mot pälsfarmerna.
Så natten mellan fredagen och lördagen blev den stressigaste på länge. Jag hade fått för mig att jag skulle hinna sova lite mellan efterfesten och bussresan, och det gick som det gick.
Vaknade av att Bodil ringde och frågade vart jag var, kollade klockan, halv sex. Sprang till tunnelbanan och höll på att åka mot fel håll, kom fram till slussen exakt samtidigt som tåget jag skulle byta till så hann precis springa över. Kom fram två minuter efter sex, puh.

Demonstrationen gick bra, trots mycket skav av mina bloppisfyndskor då vi gick 7 km genom listerlandet.
Det var hemskt att se farmerna på nära håll, och fy vad det stank i hela staden. Det fanns dessutom många odrägliga människor som bodde där. Hörde en kvinna som tittade på säga: "man skulle ju tagit på sig sin päls." Klarar bara inte av dessa människor.
Sölvesborgborna som stod på farmernas sida hade satt upp en skylt där det stod, Rädda pälsnäringen, rösta moderat. Gah!





Lite bilder från demon + snygga skavskor.

bloppis


Har långledigt från skolan, vilket passade perfekt då det var bloppis på beyond retro. Fina Sandra som skriver niotillfem-bloggen sålde en himlans massa kläder och skor. Det bästa var att jag och Bodil stod först i den långa kön och jag lyckades få tag på den fina sjömansklänningen som jag verkligen ville ha. Plus helt perfekta dans/herrskor för bara 80 kronor.
Som upplagt för en helt perfekt helg.

RSS 2.0